Opskrifter på forretter

En lækker middag starter altid godt ud med en velsmagende forret. Når du inviterer enten venner eller familie over til en festlig begivenhed, og du ønsker at servere mad der pryder på tungen, vil du med den rigtige forret virkelig forkæle dine gæster. Med en lækker forret vil du have vækket alles appetit og de vil straks ønske sig mere, mens de spændt ser frem til hvad hovedretten mon byder sig.

Forretter kan serveres til højtidligheder (fx forretter til nytårsaften), store middagsselskaber eller for dig og dine nærmeste. Det er en fryd med en lille forret, til at vække maven og smagen for mere af den gode mad. Følg med her for at få inspiration til de perfekte forretter.

Forretter skal helst være lette, og meget gerne sunde for at holde mavens sult i gang. De kan ligeså vel som hovedretten stadig være delikat tilberedt.

Næsten alt kan være en del af din forret, som plejer at være en enkelt ret, hvormed hovedretten kan bestå af flere dele som folk kan vælge ud af.

En god idé ville være at tænke over hvilken hovedret du skal servere og derefter tænke på hvilken forret som passer til.

Hvis hovedretten er tung og fx består af kød, ris, pasta eller brød, kunne en velsmagende salat med diverse grøntsager eller måske lidt fisk være en mulighed.

Hvis du serverer grønt i supplement med noget andet, kunne forretten bestå af noget med kød, som samosas, forårsruller, eller reje/kyllingespyd evt. med en let sovs som passer til. Det kunne også være noget andet fisk som et par lækre lakseruller, rullet rundt om creamcheese, disse er meget populære til fine selskaber. Kun fantasien sætter grænser.

DR1’s populære tv-program ”Spise med Price” lavede for nylig en test på danskernes mest fortrukne hovedretter lige nu, hvor følgende lå i top 5:

–          Tarteletter med høns i asparges

–          Gazpacho (kold spansk suppe)

–          Moules mariniéres (muslinger)

–          Aîgo bouido (hvidløgssuppe)

–          Gravad laks

Disse er alle sorteret efter antal klik, på DR1’s hjemmeside for hjemmelavede opskrifter. På siden finder du flere både danske og eksotiske opskrifter på alle slags forretter, hovedretter og desserter. Få samtidig også undersøgt hvilke anbefalinger der gives af de forskellige kokke etc. Hvis du skal have fint besøg eller planlægger at holde en stor festmiddag, så kan du straks komme i gang med at tjekke opskrifter for nemme, populære og ikke mindst skønne forretter, online.

Du kan finde mængder af inspiration og færdige opskrifter til forretter på nettet. Vi anbefaler forret-forretter.dk.

Har du en opskrift du gerne vil dele, så kontakt os endelig, og du kan få den publiceret lige her på siden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *